Foto’s/ Portfolio

Wat een snoesje, Boomer Lotje, voor de eerste trimbeurt, erg onwennig vond ze het in het begin en dat uitte zich in bijten. Eenmaal in bad begint ze toch te ontspannen en ben ik erg tevreden met het resultaat van een puppy met een
fluffy-pupmodel!


Nova Scotia Duck Tolling Retriever – Kruising. Lucia komt uit Spanje en vond het allemaal nogal eng: verstoppen onder de trimkruk met grote ogen naar boven turend… We zijn snel vriendjes geworden met een rustig trim-tempo en een knuffel tussendoor.
Ze is hier ontwold en de broek en poten zijn geknipt door middel van uitdunnen met effileerschaar


 

Nele is een Pumi, deze staan bekend om hun kroesvacht en hun mooie rechtopstaande oren.
Hier een foto aan het einde van de workshop: knippen van een dunne vacht. Hier heb ik geleerd hoe ik een dunne vacht toch vol kan knippen en laten lijken. Ze is een erg fijn model waarmee ik gelijk een klik had, erg belangrijk tijdens een workshop of trimbehandeling!


Cairn Terrier, Bodhi heeft een ruwharige vacht en is geplukt.
Zijn hoofd heb ik in een mooie ronding geknipt. Tussen plukken en strippen zit een verschil. We kunnen overleggen wat voor uw (ruwharige) hond het beste werkt.

Plukken houdt in dat de dode ruwe haren worden verwijderd bij een ruwharige vacht en zo plaatsmaakt voor een nieuwe pels. Vaak gebeurt dit tijdens de seizoenwissel, maar dit is afhankelijk van de groei van de haren. Vaak wordt bij dit aspect van het trimmen de hond omgetoverd tot weer een jonge hond met zachte puppy-vacht, zo leuk!


Ruwharige Labradoodle Max.
Labradoodles kunnen de meest uiteenlopende vachten hebben. Sommigen hebben een erge kroesvacht en zijn het meest onderhoudvriendelijk met een zo kort mogelijke coupe. Uiteraard kunnen we de mogelijkheden bespreken wat bij uw ‘doodle’ en uw vermogen dit bij  te houden, het beste past!

Een ruwharige ‘doodle ontstaat door middel van het kruizen van een witte Poedel met een grijze Labrador Retriever.
Max heeft een duidelijke stripvacht, op de foto zojuist verlost van zijn dode,  oude dekharen.


Yana is een Maltezer waarbij de oortjes mooi lang mochten blijven.

Yana


Boomer Bella met haar prachtige blauwe ogen, heeft mijn hart gestolen.

 

 

 


Keeshond / Pomeriaan, Milo is volledig geknipt met effileer schaar


Ruwharige Teckel Guus


Chihuahua Bibi poseert tijdens het nageltjes knippen als een echt modelletje


Ja lebbers horen er soms ook bij..!

Een mini-lebber van de schattige Chihuahua Bibi

 

Labradoodle Yumi,

was mijn examen model voor het onderdeel knippen en modelleren kroesvacht. We zijn echte vriendinnetjes geworden. Ze is een echte speelse, ondeugende, super intelligente hond met een erg fijne vacht om te knippen en een voorbeeldig model!